Kaaspannekoeken met Provençaalse kip en groenten

Kaaspannekoeken met Provençaalse kip en groenten

Kaaspannekoeken met Provençaalse kip en groenten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 gr volkorenmeel
zout
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
6 1/2 dl halfvolle melk
100 gr boter
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel Provençaalse kruiden
400 gr kipfilet
250 gr kastanjechampignons
2 bosuitjes met groen
1 groene paprika
olie
100 gr taugé
1 teentje knoflook
Salsa-saus

Bereiden

Klop een glad beslag van het meel, zout, het bakpoeder, de eieren en de,
in gedeelten toevoegde, melk.
Laat de boter in de koekenpan zachtjes smelten en klop die door het
beslag.
Klop ook de kaas en de kruiden bij het beslag.
Bak in de koekenpan pannekoeken steeds van ± 1 soeplepel beslag
(voeg geen boter meer toe).
Keer de pannenkoek pas als de randen mooi goudbruin zijn en van de panwand
loslaten.
Bak de onderkant snel bruin.
Houd de pannekoeken warm op een bord met deksel, op een vlamverdeler of op
een warmhoudplaatje.
Snijd de kipfilet in reepjes, de kastanjechampignons in plakjes, de bosui
in schuine ringen en de paprika in reepjes.
Verhit de olie en bak hierin eerst de kipfilet af en toe omscheppend snel
goudbruin.
Voeg na 4 minuten de groenten en de champignons toe, pers de knoflook
erboven uit en bak die 3 minuten mee.
Schep er op het laatst de taugé door.
Vul per persoon 2-3 pannekoeken, rol ze op en leg ze in een
serveerschaal.
Lekker met Salsa-saus.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus